ua en ru

Пожежу в Солом'янському райсуді: справи Ставицького і Єфремова не постраждали

Пожежу в Солом'янському райсуді: справи Ставицького і Єфремова не постраждали Фото: справи після пожежі в приміщенні суду

У суді наголосили, що горіли справи, передані антикорупційним бюро

Пожежа у приміщенні Солом'янського районного суду Києва не пошкодив матеріали резонансних справ екс-міністра енергетики Едуарда Ставицького і екс-глави фракції Партії регіонів Олександра Єфремова. Про це повідомляє Радіо Свобода.

"Справи, які ще розглядаються, повинні зберігатися в сейфах у кабінетах суддів. Кабінети суддів не постраждали. Нами вже були проведені огляди всіх кабінетів. Постраждала тільки кримінальна канцелярія з справами, розгляд яких вже було завершено", – пояснив в суді.

Водночас, прес-секретар суду підтвердив інформацію про те, що горіли справи, передані до суду НАБ.


"Наскільки вони знищені або пошкоджені справи, ми зараз встановлюємо", – зазначив представник суду.

Також у суді зазначили, що втрачені в пожежі справи, у відповідності з процесуальним кодексом, можна буде відновити, оскільки копії повинні зберігатися в органах слідства.

Справи, які розглядаються в будівлі суду на вулиці Кривоноса, станом на 13 червня зняті з розгляду. Для суддів будуть шукати інше приміщення.

Нагадаємо, у Солом'янському районному суді Києва в ніч на понеділок, 13 червня, стався пожежа. Займання виникло в триповерховій будівлі райсуду в загальному коридорі на 2-му поверсі із задимленням 3-го поверху.