ua en ru

Пожежа на нафтобазі під Васильковим: локалізований вогонь з боку військової частини, - ДСНС

Пожежа на нафтобазі під Васильковим: локалізований вогонь з боку військової частини, - ДСНС Фото: пожежа не нафтобазі під Києвом

Також рятувальники запобігли поширенню вогню в бік сусідньої нафтобази

Рятувальники зупинили поширення вогню у бік військової частини, яка розташована в 50 метрах нафтобази "БРСМ-Нафта" під Васильковим Київської області. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

"Станом на 18:30 рятувальники зупинили поширення вогню у бік військової частини, що розташована в 50 метрах від кордону пожежі. Також зупинено можливість поширення вогню у бік нафтобази КЛО. Ймовірність повторних вибухів є мінімальною. Екологічні служби постійно моніторять ситуацію. Зараз токсичних продуктів в атмосфері немає", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, до ліквідації пожежі залучено близько 300 рятувальників і 45 од. техніки.

Станом на 17:00 на нафтобазі "БРСМ-Нафта" продовжували горіти лише три резервуара - один з маслом, два з паливом, інші резервуари зруйновані.

Рятувальники зайшли на територію нафтобази і приступили до ліквідації незначних осередків пожежі.

Нагадаємо, у Васильківському районі Київської обл. 8 червня на території "БРСМ-Нафта" сталося загоряння одного з резервуарів з пальним об'ємом 800 куб. м. Пізніше вогонь перекинувся ще на три резервуара. Вчора повідомлялося про 5 постраждалих, один з яких помер у реанімації. Сьогодні очевидці засвідчили низку вибухів на нафтобазі.

Зазначимо, увечері 9 червня у МВС повідомили, що були знайдені тіла ще 3 рятувальників, які числилися зниклими без вести. Таким чином, загальна кількість жертв пожежі досягла 4 осіб.