ua en ru

Пожежа на нафтобазі під Васильковом: загрози вибуху немає

Пожежа на нафтобазі під Васильковом: загрози вибуху немає Фото: пожежа на нафтобазі

Пожежники проводять пінну атаку на резервуар

Загрози подальших вибухів цистерн при пожежі на нафтобазі під Васильковим Київської області вже немає. Про це повідомив представник МВС України Артем Шевченко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Фахівці кажуть, що загрози вибухів немає, оскільки всі резервуари вже, по суті, розірвані а такого тиску, яке необхідно для вибуху, вже немає", - зазначив Шевченко

Він підкреслив, що пожежники вже зайшли на територію нафтобази.

"Найголовніше, що пожежники вже зайшли на територію бази. Вони в безпосередній близькості до резервуарів", - заявив він.

"Зараз відбувається пінна атака на один із резервуарів, який крайній і який ще умовно можна вважати... Він вже не цілий, він розірваний, але він дає найбільше вогню і диму. Сподіваємося, що вона буде успішною і найближчим часом вдасться досягти значного успіху з вогнем", - сказав він.

Нагадаємо, пожежа на нафтобазі "БРСМ-Нафта" у Васильківському районі Київської області виник ще 8 червня. Вчора повідомлялося про п'ять постраждалих, один з яких помер у реанімації. Сьогодні під час гасіння пожежі сталася низка вибухів, які спричинили за собою жертви. Увечері були виявлені тіла 3 рятувальників. Таким чином, загальне число загиблих у пожежі на нафтобазі під Києвом досягло 4 осіб. Також ще 12 людей постраждали.