ua en ru

Пожежа на нафтобазі в Київській обл.: рятувальники готуються до пінним атак

Пожежа на нафтобазі в Київській обл.: рятувальники готуються до пінним атак Фото: пінні атаки на нафтобазі під Києвом

Також готується пожежний танк для розчищення території

Рятувальники готуються до пінним атак, щоб загасити пожежу на нафтобазі під Васильковим в Київській обл., яке відновилося сьогодні з новою силою. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Державної служби з надзвичайних ситуацій.

"Станом на 17:30 готується пожежний танк Міноборони для проведення розчищення території і йде підготовка до проведення пінних атак", - йдеться в повідомленні.

При цьому глава ДСНС Микола Чечоткін запевнив, що вся необхідна техніка для ліквідації пожежі на території нафтобази.

"Ми відвели тільки малогабаритну техніку, яку неефективно на даному етапі застосовувати. Зараз на території бази знаходиться 180 рятувальників та 40 од. пожежної техніки. Цього достатньо для того, щоб утримувати ситуацію під контролем", - зазначив Чечоткін.

Нагадаємо, у Васильківському районі Київської обл. 8 червня на території "БРСМ-Нафта" сталося загоряння одного з резервуарів з пальним. Пізніше вогонь перекинувся на інші резервуари. За час пожежі на нафтобазі сталася низка вибухів. В результаті пожежі загинули 5 осіб і постраждали 15.

Вранці, 13 червня, ДСНС повідомила, що пожежу на нафтобазі вже загасили. Однак у 11:50 13 червня стався витік палива, в результаті чого пожежа відновився. У ДСНС попередили, що можливі ще вибухи.