ua en ru

Пожежа на нафтобазі може бути диверсією з боку Пашинського, - Онищенко

Пожежа на нафтобазі в Київській області може бути диверсією людей голови комітету з питань національної безпеки і оборони Сергія Пашинського. Такої думки дотримується народний депутат України, заступник голови комітету Верховної Ради з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Олександр Онищенко.

"Вибух, я не виключаю цього, це диверсія людей Пашинського, яких навіть смерть у вогні пожежі невинних людей не зупинить заради того, щоб віджати чужий бізнес і замести сліди. Я вважаю, що найкращою відповіддю на всі питання є увага до персони Пашинського СБУ, яке вже передало матеріали щодо нього та його злочинів у Генпрокуратуру. Я також готовий всіляко сприяти слідчим органам у розкритті цього злочину проти української держави", - заявив нардеп

На думку Пашинського, пожежа під Васильковим не випадково сталася на тлі скандалу, пов'язаного з махінаціями навколо нафтопродуктів бізнесмена Сергія Курченка. Він нагадав, що держпідприємству "УкрТрансНафтопродукт" за рішенням Приморського суду м. Одеси було передано 115 тис. тонн нафтопродуктів, заарештованих в рамках кримінальної справи проти Курченко, вартістю не менше 1,5 млрд грн. Однак нафтопродукти були реалізовані в якості некондиційного продукту за значно заниженою ціною і в держбюджет України потрапило не більше 10% від їх реальної вартості.

"Кримінальне угруповання Пашинського-Тищенко під прикриттям прем'єра Яценюка намагається прибрати до рук активи соратника Януковича екс-міністра палива і енергетики Едуарда Ставицького. Директор департаменту стратегічного маркетингу мережі заправок БРСМ Олександр Мельничук уже заявив, що останнім часом звучало ряд заяв, спрямованих проти компанії, в тому числі і з вуст Володимира Гаврилова, гендиректора ДП "УкрТрансНафтопродукт", яке, як відомо, контролюється Тищенко і Пашинським і була активним учасником одеської махінації", - зазначив Онищенко.

Нардеп додав, що через структури екс-голови Дніпропетровської ОДА Ігоря Коломойського проводяться зазначені махінації з нафтою і нафтопродуктами. Онищенко нагадав, що досі не знайдена велика партія технологічної нафти, яка була продана групою "Приват", що дозволило їй займатися демпінгом при продажу бензину на їх же автомобільні заправки. "І, звичайно, верхом цинізму стало звернення нардепа Пашинського, який займає посаду голови комітету ВР з питань національної безпеки і оборони, до Президента Порошенка, зроблена ним 27 травня, про безоплатну передачу заарештованих (і вже на той момент вкрадених його ж людьми) нафтопродуктів Курченко Міністерства оборони України", - підкреслив він.

"Тищенко сам особисто бігає по владних кабінетах і пропонує "частку" за те, щоб зам'яти скандал. А в цей час залишки нафтопродуктів спішно вивозяться з одеського НПЗ і продаються за готівку "з коліс", - повідомив Онищенко.

Крім того, Онищенко спростував звинувачення нардепа Тетяни Чорновіл. "До компанії "БРСМ-Нафта" я не маю ніякого відношення. Всі заяви Чорновіл - звичайні спроби захистити свого шефа від скандалу, пов'язаного з незаконною реалізацією нафти Курченко", - упевнений він.