ua en ru

Пожежа в Лондоні: після протестів Мей визнала недоліки при першій допомозі потерпілим

Пожежа в Лондоні: після протестів Мей визнала недоліки при першій допомозі потерпілим Фото: Тереза Мей (twitter.com/Number10gov.jpg)

У Лондоні відбулися кілька акцій протесту з вимогою відставки прем'єра

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей визнала, що організація першої допомоги постраждалим при пожежі в 24-поверховому будинку Grenfell Tower в центрі Лондона виявилася не досить добре забезпечена. Про це йдеться в офіційній заяві канцелярії прем'єр-міністра Великобританії.

"Реакція наших служб оперативного реагування, Національної системи охорони здоров'я та місцевої громади була героїчною. Але, чесно кажучи, надання підтримки сім'ям, які потребували допомоги, і надання їм основної інформації в перші години після цієї жахливої трагедії, не було забезпечено досить добре", - йдеться в заяві Мей.

Так, заяву було опубліковано після того, як в суботу, 17 червня, глава уряду зустрілася з постраждалими у пожежі та родичами загиблих.

"Я почула про ці проблеми, і я наказала негайно вжити заходів з надання допомоги родичам жертв і залишившимся в живих", - пояснила прем'єр-міністр.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що щонайменше 58 осіб пропали і вважаються мертвими після пожежі в лондонській багатоповерхівці Grenfell Tower (Великобританія). Як уточнили 17 червня 2017 року в британській поліції, ця цифра включає 30 вже підтверджених випадків загибелі.