ua en ru

Пожежа в дитячому таборі "Вікторія": прокуратура оголосила підозру екс-чиновнику Одеської мерії

Пожежа в дитячому таборі "Вікторія": прокуратура оголосила підозру екс-чиновнику Одеської мерії Фото: згорілий корпус табору "Вікторія" (facebook.com/поліція-Одеської-області)

Ім'я чиновника правоохоронці не повідомили

Прокуратура оголосила про підозру колишньому чиновнику Одеської міської ради в зв'язку з пожежею в таборі "Вікторія". Про це повідомив радник керівника обласного управління Нацполіції Руслан Форостяк у Facebook.

"Прокуратура вручила підозру за правопорушення, передбачені ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України, колишньому посадовцю високого рангу виконавчої влади Одеської міської ради у рамках слідчих дій у справі про пожежу у дитячому таборі "Вікторія", - написав Форостяк.

Видання "Думская" з посиланням на свої джерела уточнює, що підозру вручили колишньому віце-меру Одеси з гуманітарних питань Зінаїді Цвірінько. Запобіжний захід Цвірінько оберуть найближчим часом. За даними "Думської", слідчий вимагатиме для неї домашній арешт.

Цвірінько звільнили 20 вересня, через чотири дні після пожежі. Офіційна підстава - "у зв'язку з виходом на пенсію".

Нагадаємо, пожежа в дитячому таборі "Вікторія" відбулася в ніч на 16 вересня. У результаті інциденту загинули три дівчинки.