ua en ru

Пожежа в таборі "Вікторія": директор установи відсторонений від посади

Пожежа в таборі "Вікторія": директор установи відсторонений від посади Фото: пожежа (УНІАН)

Прокурори мають намір домагатися утримання під вартою без права на заставу

Директор табору "Вікторія" в Одесі, в якому сталася пожежа з загибеллю трьох дітей у вересні, відсторонений від займаної посади. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Одеської області.

"У вівторок, 28 листопада, Приморським районним судом задоволено клопотання прокуратури Одеської області про відсторонення від займаної посади директора табору "Вікторія", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, керівника дитячого закладу підозрюють у порушенні правил пожежної безпеки, що спричинило тяжкі наслідки - загибель трьох дітей під час пожежі в таборі (ч. 2 ст. 270 КК України).

Так, досудове розслідування у кримінальному провадженні триває. Прокуратура має намір відстоювати позицію, що підозрюваний директор дитячого закладу повинен перебувати під вартою без права на заставу.

Оскільки, враховуючи тяжкість наслідків, визначення альтернативи не може бути виправдане станом здоров'я підозрюваного.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у справі про пожежу в таборі "Вікторія" з'явилися нові деталі. Зазначається, що у закладі вже були зафіксовані порушення пожежної безпеки в 2016 і 2017 роках, проте на них не відреагували.