ua en ru

Пожежа в Київській обл.: на нафтобазі немає осередків відкритого вогню

Пожежа в Київській обл.: на нафтобазі немає осередків відкритого вогню Фото: пожежа на нафтобазі

Частина рятувальників залишає місце пожежі

На території нафтобази "БРСМ-Нафта" під Васильковим Київської області вже немає осередків відкритого вогню. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

"Станом на 18 годину. 12 червня на території нафтобази немає осередків відкритого вогню. Зараз здійснюється проливка території і охолодження двох резервуарів ємністю 900 куб. м. і горизонтальних ємностей об'ємом 50 куб. м", - йдеться в повідомленні.

Як підкреслюють в ДСНС, загрози розповсюдження вогню немає. Постійно здійснюється моніторинг ситуації. Також ведуться роботи по підготовці до відкачування нафтопродуктів з ємностей уцілілих

Частина рятувальників, які були залучені до ліквідації пожежі на нафтобазі БРСМ, відбуває в місця постійної дислокації.

Нагадаємо, у Васильківському районі Київської обл. 8 червня на території "БРСМ-Нафта" сталося загоряння одного з резервуарів з пальним. Пізніше вогонь перекинувся на інші резервуари. За 3 дні, поки горіла нафтобаза, там сталася низка вибухів. За останніми даними, в результаті пожежі загинуло вже 5 осіб і постраждали 15. СБУ порушила справу через пожежі на нафтобазі за статтею "екоцид".