ua en ru

Пожежа в дитячому таборі в Одесі: стала відома ще одна версія спалаху

Пожежа в дитячому таборі в Одесі: стала відома ще одна версія спалаху Фото: наслідки пожежі у дитячому таборі в Одесі ("Думська")

На місця вогнища пожежі було встановлено наявність залишків кип'ятильника

Правоохоронці припускають, що однією з можливих причин загоряння в дитячому таборі "Вікторія" (Одеса) міг стати не вимкнений кип'ятильник. Про це йдеться в повідомленні прокуратури області.

"Слідчими поліції вже встановлено наявність залишків кип'ятильника на тому місці, де був осередок пожежі", - повідомили в прокуратурі.

За словами прокурора одеської області Олега Жученко, зараз слідство посекундно прораховує час від спалаху до виклику спеціалістів служби з надзвичайних ситуацій.

"Для цього вивчаються матеріали, отримані з телефонних з'єднань, листування з батьками, інформація про спроби самовільного гасіння пожежі. Крім того, ми очікуємо результати ряду обов'язкових експертиз", - сказав Жученко.

Також повідомляється, що у зв'язку з тим, що в ході слідства вихователь табору, яка підозрюється у порушенні пожежної безпеки, активно сприяла розслідуванню, прокурор 28 вересня змінив їй запобіжний захід на не пов'язаний з триманням під вартою.

"Триває розслідування прокуратури області за фактами службової недбалості, що спричинила загибель дітей, і слідчими національної поліції разом з прокурорами - процесуальними керівниками вивчається весь обсяг документації про проектуванню, будівництву, реконструкції та оснащення позашкільного закладу", - розповіли в прокуратурі.

Нагадаємо, в дитячому таборі "Вікторія" системно не виконувалися приписи ДСНС.