ua en ru

Пожежу в Чорнобильській зоні ліквідовано, - ДСНС

Пожежу в Чорнобильській зоні ліквідовано, - ДСНС Фото: пожежа в зоні відчуження (прес-центр ДСНС)

За даними рятувальників, о 13:25 1 липня пожежу ліквідовано

Лісову пожежу в зоні відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення Київської області (Чорнобильській зоні) ліквідовано 1 липня 2017 року. Про це повідомляє прес-центр Державної служби з надзвичайних ситуацій.

"Завдяки комплексному застосуванню наземних та повітряних сил о 13:25 1 липня пожежу ліквідовано", - йдеться в повідомленні.

Як відомо, 29 червня о 12:35 у Зоні відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення на території Луб’янського лісництва попередньо під час проведення технологічної вирубки лісу для прокладання залізничної дороги сталося загорання порубкових решток деревини та лісової підстилки, яке розповсюдилось на площу близько 25 га.

Завдяки комплексному застосуванню наземних та повітряних сил о 20:15 30 червня 2017 року пожежу було локалізовано на площі 7 гектарів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що станом на 8:00 1 липня продовжується гасіння окремих тліючих осередків. До гасіння пожежі загалом було залучено 28 одиниць техніки та 102 особи, з них від ДСНС 11 одиниць техніки, 43 особи, вертоліт МІ-8.