ua en ru

Пожежу під Чорнобилем ліквідовано, - ДержНС

Пожежу під Чорнобилем ліквідовано, - ДержНС Фото: гасіння пожежі під Чорнобилем

Радіаційний фон на місці пожежі - 21 мкР/год, у Києві - 11 мкР/год

Пожежу на території спеціального комбінату "Чорнобильська пуща" станом на 9:00 2 травня ліквідовано. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДержНС).

"О 9 год. 2 травня пожежу ліквідовано", - йдеться в повідомленні.

Підрозділи Держнс і працівники лісового господарства организовалим спостереження та суцільне прочісування пожежонебезпечного району.

За інформацією ДержНС, в даний час радіаційний фон на місці пожежі - знаходиться в межах норми і становить у середньому 21 мікрорентген на годину (безпечний рівень радіаційного фону до 50 мікрорентген на годину). На промисловому майданчику Чорнобильської АЕС - 58 мікрорентген на годину, у Зоні відчуження - 22 мікрорентген на годину. У р. Києві радіаційний фон - 11 мікрорентген на годину.

Нагадаємо, 28 квітня на території комплексу лісового господарства "Чорнобильська пуща" в Зоні відчуження і безумовного (обов'язкового) відселення в районі сіл Буряківка, Рудня-Іллінецька, Глінка, Луб'янка Іванківського району на площі близько 320 га виникла пожежа. О 10:30 29 квітня пожежу було локалізовано. Ще сьогодні вранці повідомлялося, що під Чорнобилем триває тління лісового настилу.