ua en ru

Пожежа в Балаклії: рятувальники приступили до обстеження території

Пожежа в Балаклії: рятувальники приступили до обстеження території Фото: наслідки пожежі в Балаклії (dsns.gov.ua)

На місці пожежі в Балаклії здійснюється піше патрулювання

На місці пожежі в Балаклії Харківської області на військовому арсеналі рятувальники приступили до обстеження території. Про це йдеться в повідомленні Державної служби з надзвичайних ситуацій.

"Станом на 07:00 7 травня ситуація контролюється. Пішими патрулями проводиться обстеження території... Ситуація знаходиться на контролі ДСНС", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 3 травня в Балаклії на технічній території військової частини "65 Арсенал" Міністерства оборони України сталося загоряння трави з подальшими поодинокими вибухами боєприпасів на площі близько 35 гектарів. Відзначимо, в Міноборони розглядають кілька версій пожежі в Балаклії.

"Перша - загоряння сухої трави на ділянці технічної території, яка не була очищена від вибухонебезпечних предметів, шляхом попадання під гусениці пожежного танка сторонніх предметів. Друге - це потрапляння іскри від вихлопної труби цього ж пожежного танка. Дія зовнішніх променів на вибухонебезпечні предмети, що спровокувало їх займання", - повідомили у відомстві.