ua en ru

Підвищені пенсії військовослужбовцям розпочнуть виплачувати наприкінці березня

Підвищені пенсії військовослужбовцям розпочнуть виплачувати наприкінці березня Фото: підвищені пенсії військовим почнуть виплачувати у березні (facebook.com/ato news)

Основі виплати розпочнуться з 1 квітня

Пенсійний фонд з другої половини березня розпочне виплати перерахованих пенсій військовослужбовцям. Про це йдеться у повідомленні "Урядового порталу".

Зазначається, що основі виплати розпочнуться з 1 квітня. Пенсії будуть перераховані з 1 січня 2018 року.

"Тобто, в квітні військові пенсіонери отримають перераховану пенсію за січень-квітень. Пенсії будуть перераховані за довідками уповноважених структур, в яких особи проходили службу - Міноборони, МВС та інші. Пенсіонерам не потрібно окремо звертатися до Пенсійного фонду", - йдеться у повідомленні.

Пенсії будуть підвищуватись поетапно. На першому етапі, починаючи з 1 січня 2018 року, пенсії для військовослужбовців підвищаться в середньому на 1500 гривень. З 1 січня 2019 року пенсії зростуть в середньому ще на 750 гривень. І з 1 січня 2020 року - ще в середньому на 750 грн.

"Таким чином за два роки військові пенсії зростуть приблизно удвічі. Зараз середня пенсія військових складає 2898,41 гривень", - зазначено у повідомленні.

Загалом пенсії будуть переглянуті для 12 силових відомств. Підвищені пенсії мають отримати майже 498 тис. осіб. У бюджеті Пенсійного фонду передбачено 7,8 млрд грн. для підвищення військових пенсій.

Нагадаємо, раніше міністр соціальної політики України Андрій Рева повідомив, що пенсії військовим будуть рости відповідно до можливостей бюджету Пенсійного фонду. У цьому році міністерство планує власних надходжень до Пенсійного фонду 208-210 мільярдів.