ua en ru

З-за підвищення вартості палива ГФС і АМКУ проаналізують ситуацію на ринку

З-за підвищення вартості палива ГФС і АМКУ проаналізують ситуацію на ринку Фото: Гройсман зацікавився цінами на паливо (УНІАН)

Гройсмана цікавить причина січневе підвищення цін на заправках

Державна фіскальна служба Антимонопольного комітету проаналізують ситуацію на ринку палива. Таке доручення дав прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, про що повідомив у своєму Twitter.

За словами прем'єра, він хоче дізнатися причину, по якій різко збільшилася вартість палива на АЗС.

"Я доручив ДФС проаналізувати, за якою ціною ввозять паливо в країну, за якою ціною продають, яка маржа. Я вважаю, що ДФС спільно з АМКУ повинні зробити це питання публічним. Якщо ми говоримо, що вартість нафти була 55 дол, а сьогодні 70 дол, я розумію, що відбулося підвищення. Але необхідно пояснити людям, як формується ціна на паливо і чому вона стала такою ", - також заявив Гройсман на брифінгу.

Нагадаємо, раніше в матеріалі РБК-Україна повідомлялося, що через девальвацію гривні і зростання світових цін на нафту в Україні продовжує дорожчати паливо на автозаправних станціях.

Трейдери, всупереч зауваженням Антимонопольного комітету, запевняють, що вони менше за інших зацікавлені у підвищенні вартості бензину, оскільки обсяги продажів падають.

В кінці минулого року вартість самого продаваного бензину марки А-95 на деяких АЗС переступила "психологічний бар'єр 30 гривень/літр. До кінця січня в роздробі ціна "дев'яносто п'ятого" в ряді мереж впритул наблизилася до позначки 33 гривні/літр, а середня вартість А-95 становила 30,4-30,9 гривні/літр. Заправитися дизпаливом автолюбителям в середньому тепер обходиться майже у 28,8 гривень/літр.

Варто також відзначити, що АМКУ вже проводить відповідне розслідування і обіцяє надати його результати протягом декількох місяців.