ua en ru

Рева розповів, на скільки підвищаться оклади бюджетників після підвищення мінімалки

Рева розповів, на скільки підвищаться оклади бюджетників після підвищення мінімалки Фото: Андрій Рева

Уряд працює над рішенням щодо підвищення пенсій

Після підвищення мінімальної заробітної плати оклади працівників бюджетної сфери зростуть в середньому на 50%. Про це сьогодні під час години запитань до уряду у Верховній Раді заявив міністр соціальної політики Андрій Рева, передає кореспондент РБК-Україна.

"Посадовий оклад працівника І тарифного розряду єдиної тарифної сітки буде підвищено порівняно з січнем 2016 року майже на 44% і таким чином буде ліквідовано розрив у сумі 264 гривень, який існує між цим показником та затвердженим прожитковим мінімумом. Відповідно зростуть оклади працівників бюджетної сфери. В середньому зростання складатиме 50%", - заявив Рева.

За його словами, рівень оплати праці бюджетників відрізнятиметься залежно від кваліфікації та складності робіт.

Наразі уряд працює над рішенням щодо підвищення рівня пенсійного забезпечення громадян та встановлення справедливості при нарахуванні виплат залежно від страхового стажу і сплачених внесків.

"Прем'єр-міністром України дані відповідні доручення Міністерству соціальної політики, Міністерству фінансів і Міністерству економіки, і ми реально працюємо над цим і плануємо найближчим часом внести ці пропозиції", - зазначив очільник Мінсоцполітики.

Нагадаємо, за словами Реви, для підвищення мінімальної заробітної плати до державного бюджету необхідно залучити додатково 38 млрд гривень.