ua en ru

При підвищенні соцстандартів потрібно пришвидшувати й ріст економіки, - Яценюк

При підвищенні соцстандартів потрібно пришвидшувати й ріст економіки, - Яценюк Фото: Арсеній Яценюк в ефірі ТРК "Україна" 12 листопада (nfront.org.ua)

Яценюк підкреслив, що соціальна політика уряду на цьому етапі є абсолютно правильною

При підвищенні соціальних стандартів в країні потрібно пришвидшувати й ріст економіки. Про це заявив лідер партії "Народний фронт", екс-прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк у програмі "Події тижня" на ТРК "Україна" в неділю, 12 листопада, повідомляє прес-служба політсили.

Він також зазначив, що соціальна політика чинного уряду на цьому етапі є абсолютно правильною. При цьому лідер "Народного фронту" підкреслив, що дотримується доволі консервативних поглядів в економічній політиці.

"Моя економічна політика лежить в площині: ми можемо витрачати тільки стільки, скільки ми заробили. Економічна політика чинного уряду полягає в тому, щоби зараз активно підвищувати соціальні стандарти", - заявив політик.

Він переконаний, що це можна зробити тільки одним шляхом: "Якщо ми підвищуємо соціальні стандарти, то повинні пришвидшувати ріст економіки - джерела доходів. І зараз ми з урядом саме над цим сконцентровані".

Коментуючи співпрацю з Міжнародним валютним фондом, Яценюк зазначив, що нещодавно мав зустріч із першим заступником директора-розпорядника МВФ.

"Мало хто сподівався в МВФ в 2014 році, що країна в стані війни зможе продемонструвати економічне зростання, зменшення інфляції і взагалі економічний прогрес. Ми це доказали", - зазначив він

Щодо співпраці з прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом лідер "Народного фронту" наголосив, що ефективна робота можлива, "коли всі об'єднані, коли кожен підтримує одне одного, коли ми можемо подискутувати за зачиненими дверима, але публічно до народу України звертаємося зі спільною погодженою позицією".

Нагадаємо, Яценюк також заявив, європейська парламентсько-президентська форма правління забезпечить підзвітність влади перед народом.