ua en ru

Підвищення мінімальної зарплати буде перевіряти нова міжвідомча група, - Розенко

Підвищення мінімальної зарплати буде перевіряти нова міжвідомча група, - Розенко Фото: Павло Розенко розповіла про контроль виплат мінімальних заробітних плат на рівні 3200 грн

Аналогічні комісії будуть сформовані у кожної області України

У кожній області має бути створена міжвідомча робоча група для моніторингу ситуації щодо виконання рішення Кабміну про підвищення мінімальної заробітної плати з 1 січня 2017 до 3200 грн. Про це у вівторок, 10 січня, заявив віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко .

За його словами, міжвідомча робоча група має миттєво реагувати на скарги громадян про порушення керівниками підприємств їх трудових прав.

Аналогічні комісії будуть сформовані у кожної області України.

"Перед нами стоїть абсолютно чітке завдання - щоб рішення Уряду про підвищення мінімальної заробітної плати до 3200 грн було виконано в повному обсязі. При цьому не можна допустити ніяких маніпуляцій, насамперед керівників бюджетних установ, щодо переведення людей на неповний робочий день або, не дай Бог, скорочення. Адже кошти, необхідні для фінансування бюджетної сфери, в повному обсязі закладено в Державному бюджеті на 2017 рік", - сказав він.

Павло Розенко також звернувся до представників організацій профспілок і роботодавців, і закликав спільно з Кабміном забезпечити виконати відповідне рішення і в недержавному секторі економіки.

Нагадаємо, Володимир Гройсман пообіцяв, що Кабмін буде моніторити виплати роботодавцями зарплати не менше мінімальної.