ua en ru

На підвищення безпеки на дорогах в 2018 році передбачено майже 2 млрд гривень, - Омелян

На підвищення безпеки на дорогах в 2018 році передбачено майже 2 млрд гривень, - Омелян Фото: Володимир Омелян (РБК-Україна)

Також ЄС виділив 400 млн гривень для обладнання місць найбільшої концентрації ДТП по Україні

В Україні на 2018 рік передбачено майже 2 млрд гривень на підвищення безпеки на дорогах. Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян під час засідання міжвідомчої робочої групи з реформування державної системи безпеки дорожнього руху, передає прес-служба відомства.

Міністр інфраструктури зауважив, що смертність і травматизм на українських автошляхах є надвисокими і завдання всіх гілок влади і суспільства в цілому - знизити ці показники як мінімум вдвічі вже до 2020 року.

"Ми вперше створюємо Національну програму з підвищення безпеки на дорогах. 5% дорожнього фонду будуть спрямовані на ці цілі, це 1,5 млн гривень", - зазначив Омелян.

Міністр додав, що Євросоюз виділив 400 млн гривень для обладнання місць найбільшої концентрації дорожньо-транспортних пригод по Україні.

Робоча група спільно з Міністерством внутрішніх справ, національною поліцією, а також іншими відомствами відпрацювали місця найбільшої концентрації ДТП, зокрема, у п'яти областях України.

Нагадаємо, раніше Кабмін виділив 1,7 млрд гривень на реалізацію проектів, які спрямовані на покращення інфраструктури в регіонах.