ua en ru

Повторні вибори нового лідера Соціалістичної партії України пройдуть сьогодні

Повторні вибори нового лідера Соціалістичної партії України пройдуть сьогодні. Відповідне голосування відбудеться під час спеціального з'їзду.

Очолити партію може нинішній її почесний голова Олександр Мороз. У всякому разі, сам він цього не виключає. При цьому він зазначив, що залишатися на посаді почесного голови не допускає можливості. Він назвав цей статус "надуманим і штучним" і пообіцяв, що почесних голів в партії не буде взагалі, передає радіостанція "Ехо Москви".

Цей з'їзд партії вже другий за останні місяці. 31 мюля СПУ вже намагалася переобрати лідера. Тоді за кандидатуру Мороза було віддано 166 голосів, за кандидатуру Миколи Рудьковського - 162 голоси.

Оскільки жоден кандидат не набрав більше половини голосів зареєстрованих на з'їзді делегатів, то довелося проводити другий тур. Колишній голова Соцпартії України Василь Цушко покинув її, заявивши, що не може суміщати партійну роботу з державною службою - зараз він очолює Антимонопольний комітет України.

Зазначимо, в склад парламенту після дострокових виборів 2007 р. Соцпартія України не пройшла, так як не подолала 3%-ий бар'єр.