ua en ru

Повєткін став обов'язковим претендентом на пояс WBA

Повєткін став обов'язковим претендентом на пояс WBA Фото: Олександр Повєткін (facebook.com/vsenabox)

На переговори щодо проведення бою з Джошуа виділили 30 днів

Російський суперважковаговик Олександр Повєткін (34-1, 24 КО) став офіційним претендентом на пояс WBA, яким володіє британець Ентоні Джошуа (21-0, 20 КО). Про це в Twitter написав промоутер росіянина Андрій Рябінскій.

Джошуа, який володіє також титулами WBO, IBO і IBF, не може проводити захист титулу WBA проти іншого суперника до поєдинку з Повєткіним

"Сьогодні Повєткін призначений обов'язковим претендентом до Джошуа по WBA. Термін 150 днів з сьогоднішнього дня на організацію бою, бій повинен відбутися. Джошуа не має права ні з ким битися до Саші! 30 днів на переговори!" - написав Рябінскій.

Повєткін зазнав тільки однієї поразки, поступившись українцю Володимиру Кличку на НСК "Олімпійський" в жовтні 2013 року.

У квітні 2017 року Джошуа нокаутував Володимира Кличка в 11 раунді поєдинку в Лондоні, додавши до свого чемпіонського титулу за версією IBF титули WBA Super і IBO. Після цієї поразки український боксер завершив кар'єру.

Нагадаємо, Джошуа одноголосним рішенням суддів відібрав титул WBO у новозеландського боксера Джозефа Паркера, а Повєткін в андеркарті цьог обоя нокаутував Девіда Прайса.

Зазначимо, 28-річному Джошуа для отримання звання абсолютного чемпіона світу залишилося завоювати пояс WBC, яким на даний момент володіє Деонтей Уайлдер.