ua en ru

Порядок денний США і ЄС по Україні незмінний, незважаючи на Brexit, - Керрі

Порядок денний США і ЄС по Україні незмінний, незважаючи на Brexit, - Керрі Фото: Джон Керрі запевнив у незмінності позиції США і ЄС по Україні

Держсекретар США обговорив по телефону з британським колегою Філіпом Хаммондом ситуацію за підсумками британського референдуму

Результати британського референдуму не вплинуть на загальний порядок денний США і Євросоюзу, зокрема, пов'язаний з Україною. Про це йдеться в письмовій заяві Джона Керрі, поширеній 24 червня.

Керрі розповів, що він обговорив по телефону з британським колегою Філіпом Хаммондом ситуацію, що складається в результаті Brexit і що незважаючи на вихід з ЄС англійці не будуть порушувати принципів і цінностей НАТО та не відмовляться від просування миру і стабільності у світі.


Він також запевнив, що особливі відносини між США і Великою Британією не припиняться і Лондон і Вашингтон залишаться союзниками по НАТО, Радбезу ООН і збережуть торговельне партнерство та дружні стосунки.

"Я хотів би підтвердити прихильність США до Європейського Союзу і ми поділяємо з Європою спільний порядок денний з таких питань, як Україна, нерозповсюдження ядерної зброї, зміна клімату, торгівля та права людини", - написав Керрі.

Нагадаємо, глава комітету ВР у закордонних справах Ганна Гопко, вважає, що після виходу Великої Британії з Євросоюзу Україна наступна в черзі на членство в ЄС.