ua en ru

Потреби Дніпропетровської області в дитсадках планується забезпечити за 2 роки, - Резніченко

Потреби Дніпропетровської області в дитсадках планується забезпечити за 2 роки, - Резніченко Фото: Валентин Резніченко (adm.dp.gov.ua)

За словами Резніченка, черги в дитсадках Дніпропетровської області будуть ліквідовані в 2019 році

Вже в 2019-му році черги в дитячих садочках в Дніпропетровській області будуть ліквідовані, а садочки в області будуть найбільш яскравими та сучасними в країні. Про це заявив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко, повідомляє пресс-служба відомства.

"Сьогодні за новим сучасним проектом ми почали будівництво нового дитячого садка на 115 місць у селищі Романкове, яке знаходиться в Кам'янському. У селищі на сьогоднішній день немає жодного дитсадка. Молоді мами змушені або сидіти вдома з дітьми, або возити малюків у місто. Це 30-50 хвилин у дорозі. Садочок у селищі збиралися побудувати давно. Ще в радянський час заклали фундамент, але справу до кінця так і не довели", - розповів Резніченко.

Як зазначив голова ОДА, Романківський дитсадок буде оснащений сучасною протипожежною системою, протиударними віконними вітражами від стелі до підлоги, спеціалізованим пунктом охорони з відеоспостереженням, супутниковим телебаченням і доступом до інтернету.

У садочку буде своя власна котельня на пелетах. В ігровій кімнаті дитсадка встановлять теплу підлогу, щоб діти могли грати на підлозі навіть у сильні морози. Крім того, в дитсадку організовують внутрішній дворик з живими рослинами.

На сьогоднішній день також будуються дитячі садки в Іларіоновому, Підгородньому і Обухівці. Відкриття дитсадка в Обухівці заплановано вже на осінь 2018 року.

"У 2016 році ми з нуля побудували два дитячих садка - в Слобожанській ОТГ і в Дніпрі на житловому масиві Лівобережний-2, ще 18 дитячих садків капітально відремонтували. Всього за два роки в дитячих садках області створено понад 2 500 нових місць, в цьому році планується понад 1 200", - підкреслив Резніченко.

Раніше Резніченко заявил, що реалізація цілої низки інфраструктурних проектів у регіоні стала можливою завдяки децентралізації в країні. "Курс президента Петра Порошенка на децентралізацію надав органам місцевої влади необхідні ресурси для відродження регіонів", - зазначив він.