ua en ru

Споживання вугілля антрацитної групи в Україні зменшилася на 30%

Споживання вугілля антрацитної групи в Україні зменшилася на 30% Фото: Володимир Кістіон

Споживання вугілля зменшилося на 300 тисяч тонн

За підсумками жовтня 2017 року споживання вугілля антрацитної групи в Україні зменшилася на 30% на 300 тисяч тонн. Про це в ході наради з урегулювання проблемних питань в енергетичній системі України заявив віце-прем'єр-міністр України Володимир Кістіон.

Відзначається, що з них 100 тис. тонн за рахунок теплого жовтня, 200 тис. тонн - завдяки переходу антрацитових блоків українських ТЕС на газову групу.

Кістіон переконаний, що в наступному році потреба в антрациті буде ще менше, адже зараз активно реалізуються заходи щодо зменшення використання вугілля дефіцитної антрацитноъ групи.

"На газовій групі вугілля вже працюють дві станції Зміївської ТЕС. До кінця листопада 2017 буде переведено два енергоблоки потужністю 150 МВт Придніпровської ТЕС. У планах на 2018 рік - два енергоблоки Придніпровської ТЕС, два Криворізької ТЕС, два Зміївської ТЕС і один Трипільської ТЕС. Тому в наступному році потреба в антрациті суттєво зменшиться", - додав він.

Нагадаємо, раніше Володимир Гройсман заявив, що держава повинна інвестувати в модернізацію шахт і безпеку праці шахтарів. За його словами, держава повинна прораховувати можливість продажу шахт і залучення нових господарів на вугільні підприємства.