ua en ru

Споживання газу населенням України може скоротитися на 30% за 3 роки, - "Нафтогаз"

Споживання газу населенням України може скоротитися на 30% за 3 роки, - "Нафтогаз" Фото: Юрій Вітренко

"Нафтогаз" повинен допомогти Україні вижити до того, як сонячна енергія стане первинним джерелом


Споживання газу населенням України у разі впровадження енергоефективних технологій може скоротитися на 30% протягом трьох років. Про це в ході інвестиційної конференції повідомив директор з розвитку бізнесу НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Якщо дивитися на тенденцію, ми стаємо менш енергоефективними, тому що інфраструктура стає все більш і більш застарілою, і невеликі проекти, які є скрізь, вони в принципі не здатні змінити цю тенденцію. Тому наше завдання якраз повністю повернути назад цю тенденцію. І зробити щось, що дозволить Україні знизити споживання населення як мінімум на 30% протягом наступних трьох років. Ми зараз наводимо до знаменника ці плани і будемо подавати їх уряду і Рада національних реформ і будемо сподіватися, що десь у червні, якщо уряд і рада затвердить цю програму, ми зможемо розповісти більше деталей", - розповів Вітренко.

За словами Вітренко сонячна енергетика може стати важливим джерелом енергії в Україні.

"Я думаю, що якщо ми подивимося на ринковий аналіз, сонячна енергетика може підвищити свою ефективність, і в найближчому майбутньому вона може стати важливим джерелом енергії в Україні. Наша роль, роль "Нафтогазу", - це допомогти Україні вижити до того моменту, коли сонячна енергія стане первинним джерелом", - заявив Вітренко.

Нагадаємо, G7 допоможе Україні досягти енергетичної незалежності.