ua en ru

Споживання газу в Чернівецькій області зросло на 5% у 2016

Споживання газу в Чернівецькій області зросло на 5% у 2016 Споживання газу в Чернівецькій області зросло на 5% у 2016

Приріст обсягів споживання газу у 2016 році зафіксовано для всіх категорій споживачів

За підсумками 2016 року споживання природного газу в Чернівецькій області зросло на 5% у порівнянні із показниками 2015 року. Про це йдеться у повідомленні прес-служби "Чернівцігазу".

Зокрема, у 2016 році ПАТ "Чернівцігаз" протранспортувало 375 мільйонів 470 тисяч кубічних метрів газу, що на 19 мільйонів 190 тисяч кубічних метрів більше ніж позаминулого року

Приріст обсягів споживання газу у 2016 році зафіксовано для всіх категорій споживачів. Найбільші показники зростання у побутових споживачів та теплопостачальних підприємств краю. Зокрема, населення області спожило природного газу на 22 мільйони 116 тисяч кубічних метрів або на 9% більше, ніж у 2015 році. Теплопостачальні підприємства збільшили споживання на 2 мільйони 848 тисяч кубічних метрів або на 7% відповідно.

Незначне зростання зафіксовано для таких категорій споживачів як бюджетні організації, які збільшили споживання на 162 тисячі або на 1% у порівняні із 2015 роком та промисловість – на 356 тисяч або на 2% відповідно.

"Об’єктивною причиною зростання споживання газу у 2016 році, у порівняні із 2015, можна вважати зниження температурного режиму. Хоч і не надто суттєво, але в минулому році було дещо холодніше, аніж в позаминулому. Показники зростання обсягів споживання бюджетних та промислових споживачів, що збільшились лише на мінімальні відсотки, є об’єктивним відображенням різниці температурних режимів", – зазначає начальник управління метрології ПАТ "Чернівцігаз" Володимир Аронець.

Щодо показників збільшення споживання газу населенням та теплопостачальними підприємствами регіону, у компанії вважають, що головною причиною є "недосконалість діючої системи субсидіювання".

"Проаналізувавши об’єм споживання природного газу населенням, бачимо, що в середньому один субсидіант протягом опалювального сезону споживає близько 1,8 тис. куб. м., натомість споживач, який сплачує за газ "живими" грошима – вдвічі менше. Ця статистика доволі чітко демонструє відсутність стимулів до економії у споживачів, що користуються державною допомогою", - заявив комерційний директор ПАТ "Чернівцігаз" Михайло Гаврилюк.