ua en ru

Потік газу переведений на газопровід "Прогрес" після аварії на "Уренгой-Помари-Ужгород", - Міненерго

Потік газу для його транзиту в Європу переведений на газопровід "Прогрес" після аварії на ділянці магістрального газопроводу "Уренгой-Помари-Ужгород".

Потік газу для його транзиту в Європу переведений на газопровід "Прогрес" після аварії на ділянці магістрального газопроводу "Уренгой-Помари-Ужгород". Про це журналістам в Кабміні заявив заступник міністра енергетики та вугільної промисловості України Вадим Улида (на фото), передає кореспондент РБК-Україна.

"На транзит газу в Європу це (вибух, - ред.) не вплинуло, тому що є інші нитки, які забезпечили цей обсяг подачі. Зараз потік газу переведений на газопровід "Прогрес". Поставки газу здійснюються в нормальному режимі", - сказав заступник міністра.

Також Уліда зазначив, що українська ГТС відрізняється своєю надійністю. "У мене немає ніяких підстав вважати, що наші газопроводи гірше, ніж в Європі або Росії", - зазначив він.

Нагадаємо, як повідомила міліція, на газопроводі "Уренгой-Помари-Ужгород" в Полтавській обл. 17 червня о 14:45 сталося серйозне спалах: висота полум'я сягала 50-100 м. Воно було погашено близько 17:00 17 червня. МВС і СБУ розглядають ключовою версією вибуху на "Уренгой-Помари-Ужгород" теракт.

Державна служба з надзвичайних ситуацій України виявила ознаки впливу вибухових речовин на пошкодженому 17 червня у Лохвицькому районі Полтавської області ділянці магістрального газопроводу "Уренгой-Помари-Ужгород".

У свою чергу "Газпром" вважає, що аварія сталася через зношеність трубопроводу.

"Уренгой-Помари-Ужгород" - магістральний експортний газопровід, по якому йде газ з Росії в країни Європи.