ua en ru

Потік біженців з Донбасу не збільшився, - ДержНС

Потік біженців з Донбасу не збільшився, - ДержНС

Державна служба надзвичайних ситуацій України не зафіксувала збільшення кількості біженців із зони проведення АТО на Донбасі. Про це на брифінгу заявив перший заступник глави ДСНС Анатолій Бойко, передає кореспондент РБК Україна.

"На сьогодні міжвідомчий координаційний штаб зафіксував майже 680 тис. внутрішньо переміщених осіб з Донецької та Луганської області в інші регіони України. Області готові додатково приймати переселенців, якщо така необхідність буде. Але поки ми не зафіксували збільшення кількості біженців", - заявив Бойко.

Крім того, за словами заступника глави ДержНС, на Донбасі немає загрози масової евакуації.

"На сьогодні немає необхідності в такій евакуації. Заявки на підготовку масового переселення в ДСНС не надходили ... Необхідність евакуації людей з тих чи інших районів, міст, сіл в безпечні місця визначають обладміністрації на місцях. Це питання контролюється і визначається місцевою владою", - відзначив Бойко.

Нагадаємо, штаб АТО заявив про збільшення потоку переселенців з Донбасу в 2-3 рази. Однак Донецька ОДА повідомила про зниження пасажиропотоку через лінію зіткнення на 90%.