ua en ru

З втратою активів на окупованому Донбасі Україна може втратити і ці території, - ЗМІ

З втратою активів на окупованому Донбасі Україна може втратити і ці території, - ЗМІ ЗМІ спробували розібратися, до чого може призвести втрата активів на тимчасово окупованому Донбасі

Сотні тисяч людей працювали на підприємствах і платили податки в Україні

З втратою активів на окупованому Донбасі Україна може втратити і ці території. Про це йдеться в статті Андрія Лєдєньова та Олега Гавриша "До чого призведе "націоналізація" українських підприємств у ЛДНР" у виданні "НВ Бізнес".

"З втратою активів Україна, швидше за все, остаточно втратила окуповані території. Сотні тисяч людей, які працювали на підприємствах, які сплачували податки в Україні і здійснювали збут продукції через територію України, могли стати серйозною опорою реінтеграції Донбасу на основі мінських угод або на основі якоїсь нової угоди", - йдеться в статті.

Як зазначають автори, думки генеральних директорів підприємств про вигоду роботи з Україною і життя в Україні могли б мати вирішальне значення для сотень тисяч людей на окупованих територіях, але тепер вони не будуть мати ніякого значення.

Нагадаємо, як стало відомо вчора, у зв'язку з "націоналізацією" підприємств під час блокади Донбасу енергетична компанія ДТЕК втратила контроль над активами на окупованих територіях.

В прес-службі ДТЕК повідомили, що такі підприємства як шахта "Комсомолець Донбасу", "ДТЕК Східенерго" (ВП "Зуївська ТЕС"), "ДТЕК Донецькобленерго", "ДТЕК Свердловантрацит", "ДТЕК Ровенькиантрацит" та інші отримали від "влади" повідомлення про необхідність перереєстрації та початку інвентаризації майна.

Крім того, внаслідок вимог "керівництва" так званих ДНР і ЛНР про необхідність перереєстрації підприємств, група "Метинвест" заявила про повну втрату контролю над роботою всіх своїх активів на тимчасово неконтрольованій території.