ua en ru

Під час сутички біля суду в Чорноморську постраждали мінімум два десятки правоохоронців

Під час сутички біля суду в Чорноморську постраждали мінімум два десятки правоохоронців Фото: зіткнення в Чорноморську (Ruslan Forostyak facebook.com)

Сутички почалися після того, як суд визнав обвинувачених у "справі 2 травня" невинуватими

Під час сутичок біля приміщення міського суду Чорноморська Одеської області постраждали мінімум два десятки правоохоронців. Про це повідомив радник керівника обласного управління Національної поліції Руслан Форостяк на своїй сторінці в Facebook.

"Після тривалих сутичок, з застосуванням газу та інших спецзасобів ситуацію вдалось опанувати, за фактом подій відкрите провадження за ознаками правопорушення, передбаченного ч. 4. ст. 296 Кримінального кодексу України. У результаті хуліганських дій як мінімум два десятки правоохоронців отримали тілесні ушкодження різної ступені важкості. Що стосується протестуючих громадян, то наразі точно невідомо, чи звертався хтось з них по медичну допомогу", - написав Форостяк.

Нагадаємо, сутички почалися після того, як суд визнав обвинувачених у "справі 2 травня" невинуватими. Разом з тим, співробітники Служби безпеки України затримали двох фігурантів відразу після виправдання. Так, затримані Сергій Долженков і Євген Мефедов. Їм інкримінують посягання на територіальну цілісність і недоторканність України.