ua en ru

Надходження до бюджету від туризму до 2022 р. можуть зрости в 2,5 рази - до 5 млрд грн на рік, - Вілкул

За рахунок розвитку туристичної галузі, надходження в бюджет до 2022 р. можуть зрости в 2,5 рази і скласти 5 млрд грн. Про це сьогодні під час відкриття II Київського міжнародного туристичного форуму повідомив віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул, передає кореспондент РБК-Україна.

"Україна за оцінками Всесвітньої туристичної організації вже займає 9-е місце в Європі за кількістю туристів, які відвідують нашу країну. Україна цікава світові. Ми повинні перетворити наш потенціал в точку зростання вітчизняної економіки. Перед нами стоїть завдання до 2022 р. у два рази збільшити кількість туристів в Україну - до 50 млн в рік. Відповідно, з 400 тис. до 1 млн зросте кількість робочих місць у галузі, а очікуване збільшення надходжень до бюджету зросте з 1,5 млрд до 5 млрд грн", - сказав Вілкул.

За його словами, на даний момент за участю вітчизняних та закордонних експертів розроблена Концепція розвитку туристичної галузі України, а до кінця 2013 р. повинна бути затверджена Державна програма.

"Концепція передбачає максимальне розкриття туристичних можливостей регіонів. Зокрема, Крим і Карпати повинні бути цілорічними курортами. ... Інвестиції в цю галузь за мировиым стандартам повинні надходити на основі державно-приватного партнерства", - сказав Вілкул.