ua en ru

Постраждалі від катастрофи на ЧАЕС землі на сьогоднішній день безпечні для життя, - ООН

Постраждалі від чорнобильської катастрофи землі на сьогоднішній день безпечні для життя. Про це в ході прес-конференції, присвяченій інформуванню населення, яке проживає на радіоактивно забруднених територіях, повідомила директор представництва Програми розвитку ООН в Україні Рікарда Рігер, передає кореспондент РБК-Україна.
"У зонах, які постраждали внаслідок катастрофи на Чорнобильській атомній електростанції (ЧАЕС), на сьогоднішній день жити безпечно", - зазначила Рігер.
За її словами, основним завданням на сьогодні є "донести за допомогою сучасних ЗМІ до громадськості вичерпну інформацію про те, як максимально знизити ризики проживання на постраждалих територіях. Ми повинні інформувати людей, які проживають недалеко від Чорнобильської зони або постраждали від наслідків катастрофи". Крім того, на її думку, необхідно проводити широку інформаційну кампанію спільно з органами влади щодо зонування територій та їх безпеки.
У свою чергу голова Державного агентства з управління зоною відчуження Володимир Холоша зазначив, що на постраждалих від аварії територіях відзначається низька народжуваність: "На сьогоднішній день демографічна ситуація в цих регіонах склалася в бік переважання старого населення, отже народжуваність нижче".