ua en ru

Постпред України при ООН запросив на Донбас оціночну місію організації

Постпред України при ООН запросив на Донбас оціночну місію організації Фото: постійний представник України при ООН Володимир Єльченко

Іншим напрямом співпраці могло б стати відкриття в Україні Офісу ООН з підтримки імплементації мінських домовленостей

Постійний представник України при ООН Володимир Єльченко офіційно вступив на посаду та запросив на Донбас оціночну місію організації. Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України.

Як зазначається, 4 січня 2016 року, постійний представник України при ООН Володимир Єльченко вручив Генеральному секретарю ООН Бан Кі-муну офіційні повноваження.

Повідомляється, що у ході зустрічі Єльченко висловився за більш активну роль ООН в умиротворенні російської агресії в Україні. За його словами, однією з форм участі міжнародної організації в деескалації ситуації на Донбасі могло б стати розгортання там миротворчої операції.

"Ми готові обговорювати мандат та інші аспекти такої операції. З метою вивчення ситуації на місці запрошуємо в Україну оціночну місію Секретаріату ООН", - зазначив він.

Крім того, зазначається, що на переконання українського представника, іншим напрямом співпраці могло б стати відкриття в Україні Офісу ООН з підтримки імплементації Мінських домовленостей, який в тому числі займався би координацією проектів з гуманітарного розмінування на сході України, спираючись на великий досвід ООН у цій сфері.

Нагадаємо, 9 грудня 2015 року президент Петро Порошенко підписав указ про призначення Володимира Єльченка постійним представником України при Організації Об'єднаних Націй (ООН).