ua en ru

Постпред України доповів Раді безпеки ООН про нарощування Росією своїх військ на кордоні з Україною

Постійний представник України Юрій Сергєєв доповів Раді безпеки ООН про нарощування Росією своїх військ на кордоні з Україною.

Постійний представник України Юрій Сергєєв (на фото) доповів Раді безпеки ООН про нарощування Росією своїх військ на кордоні з Україною. Про це йдеться в повідомленні Центру новин ООН.

За словами Сергєєва, особливу занепокоєність викликають численні підтверджені факти доставки з прикордонних місцевостей зброї та військового спорядження, у тому числі бойових танків, реактивних систем залпового вогню, ПЗРК і мінометів терористам, чинним в Донецькій і Луганській областях".

"Наш головний заклик звернений до Росії. Наша країна разом з усім міжнародним співтовариством, закликає Російську Федерацію дієво і ефективно підтримати мирний план Президента України. Від Росії чекають забезпечення належного захисту кордону від терористів, а також використання без всяких умов її абсолютного впливу на незаконні терористичні групи на сході України з тим, щоб вони негайно припинили вогонь і склали зброю", - сказав Сергєєв.

Говорячи про аналіз ситуації у східних регіонах країни, Сергєєв привернув увагу до того, що "порушення прав людини та гуманітарні проблеми спостерігаються тільки в тих містах, які виявилися тимчасово під контролем незаконних збройних груп, таких як Слов'янськ, Краматорськ, Сніжне".