ua en ru

Постпред Росії в ООН висловив сумнів у помилковості авіаудару США в Сирії

Постпред Росії в ООН висловив сумнів у помилковості авіаудару США в Сирії Фото: російський представник при ООН Віталій Чуркін

Таким чином США можуть намагатися приховати втрату контролю над ситуацією в Сирії

США вибрали дивний час для удару під Дейр-ез-Зором, "насилу віриться" в те, що вони промахнулися. Про це заявив російський представник при ООН Віталій Чуркін після засідання РБ ООН, передають "РИА Новости".

"Дуже дивно вибрали США час для цього удару. Ми чули їхні слова про те, що нібито вони хотіли завдати удару по ІДІЛ, але промахнулися і потрапили по сирійським збройним силам, завдавши чималої шкоди, - сказав Чуркін. - Але, чесно кажучи, в це віриться насилу".

За його словами, таким чином США можуть намагатися приховати втрату контролю над ситуацією в Сирії.

"Може бути, тут такий поворот - як-то черговим витком дестабілізації приховати те, що вони не контролюють ситуацію. Але це означає, що буде ще більш хаотично розвиватися ситуація", - додав Чуркін.

Міноборони Росії раніше повідомило, що літаки міжнародної "антиігілівської коаліції" завдали в суботу чотири удари по сирійським військам, що знаходяться в оточенні бойовиків забороненої угруповання ІІДІЛ поблизу Дейр-ез-Зора. В результаті події загинули 62 військовослужбовців, близько 100 осіб були поранені.

Нагадаємо, в США визнали, що авіаудари були нанесені помилково і висловили "жаль" у зв'язку із загибеллю солдатів в Сирії.