ua en ru

Постпред РФ в ООН пропонує ввести посаду спецпредставника з розслідування катастрофи малайзійського Boeing

Постійний представник Росії при ООН Віталій Чуркін пропонує створити посаду спецпредставника генерального секретаря ООН з розслідування катастрофи малайзійського Boeing-777.

Постійний представник Росії при ООН Віталій Чуркін пропонує створити посаду спецпредставника генерального секретаря ООН з розслідування катастрофи малайзійського Boeing-777. Про це він заявив на засіданні Ради безпеки ООН, передає Центр новин ООН.

"Можливо, варто подумати про створення посту спецпредставника генерального секретаря з цього питання й напрямку, у співпраці з ОБСЄ, відповідної місії в район катастрофи", - зазначив Чуркін.

Він закликав генсека ООН вжити додаткових заходів з метою сприяння розслідуванню.

Нагадаємо, Boeing-777 Malaysia Airlines, що виконував рейс MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур, зазнав аварії увечері 17 липня. Лайнер впав в околицях села Грабово Донецької області. На борту перебували 298 чоловік, всі вони загинули. На місці аварії малайзійського Boeing працювали понад сто міжнародних експертів.

9 вересня Рада безпеки Нідерландів оприлюднила попередній звіт про розслідування обставин катастрофи малайзійського Boeing на сході України, в якому говориться, що лайнер "зруйнувався в повітрі, ймовірно, як наслідок структурного пошкодження, викликаного попаданням в нього великої кількості високоенергетичних об'єктів".