ua en ru

Постпред РФ при ЄС вважає, що Україні не уникнути референдуму

Постійний представник Росії при Євросоюзі Володимир Чижов заявив, що Україні не уникнути референдуму про федералізацію держави.

Постійний представник Росії при Євросоюзі Володимир Чижов заявив, що Україні не уникнути референдуму про федералізацію держави. Про це він заявив в ефірі "Росії 24".

"Питання в його форматі і змісті. Як відомо, східні регіони, ті сили, які виступають за федералізацію України, наполягають на тому, щоб референдум проводився на регіональному рівні. Це завдання важке, але подивимося, яке рішення буде знайдено самими українцями", - розповів Чижов.

Він також заявив, що в Європі усвідомлюють неможливість зворотного ходу по Криму. "Я думаю, що в Європі прийшло усвідомлення, що зворотного ходу немає і не буде. Вони розуміють, що обговорювати з нами проблему Криму безперспективно. Але Крим залишиться свого роду скалкою і тим приводом, навколо якого будуть продовжуватися інформаційні війни", - сказав Чижов.

Незважаючи на те, що ЄС офіційно заявив, що не визнає приєднання Криму до Росії, вінпідкреслив, що для Росії "ця ситуація знайома".