ua en ru

Постійний представник України в ООН розповів про рабство і торгівлю людьми на Донбасі

Постійний представник України в ООН розповів про рабство і торгівлю людьми на Донбасі Фото: Володимир Єльченко (UN Photo/Rick Bajornas)

Україна досягла певного прогресу в боротьбі з торгівлею людьми

Україна робить рішучі кроки і досягла певного прогресу в боротьбі з торговлей людьми. Про це заявив у вівторок під час засідання Ради безпеки ООН постійний представник України при ООН Володимир Єльченко, передає "Укринформ".

Однак Єльченко зазначив, що в непідконтрольних уряду окупованих регіонах Донбасу ця ситуація особливо ускладнилася.

"Україна приєдналася до основних міжнародно-правових документів по боротьбі з торгівлею людьми і, як я вже зазначив, має міцну національну законодавчу базу для подолання цього явища. Однак дозвольте підкреслити: зараз всі ці документи не можуть бути належним чином реалізовані в непідконтрольних уряду районах моєї країни ", - заявив Єльченко.

Крім того, представник України уточнив, що переміщені особи часто стають жертвами торгівлі людьми, "а деякі українці піддаються примусовій праці на окупованій території.

Він також підкреслив, що ці випадки невирішеними залишаються в основному із-за відсутності належної уваги з боку міжнародних організацій.

Нагадаємо, наприкінці жовтня повідомлялося, що за 9 місяців 2017 року в Україні виявили 263 випадку торгівлі людьми, що майже в три рази більше, ніж за весь 2016 рік.