ua en ru

Постачання води в окуповану частину Луганської області на даному етапі неможливі, - Мінато

Постачання води в окуповану частину Луганської області на даному етапі неможливі, - Мінато Фото: постачання води в окуповану частину Луганської області на даному етапі неможливі

Заборгованість окупованих територій Луганської області за електроенергію становить 145 млн гривень

Постачання питної води на непідконтрольні Україні території Луганської області на даному етапі неможливі. Про це повідомляє пресс-служба Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб.

Так, сьогодні, 19 травня 2017 року в Міністерстві відбулася нарада, присвячена ознайомленню з роботою комунального підприємства "Попаснянський районний водоканал".

"Як відомо, протягом тривалого часу водоканал забезпечував водопостачанням споживачів ОРЛО, не отримуючи будь-якої компенсації за її споживання. За цей час у підприємства накопичилася заборгованість за спожиті ресурси, в тому числі за електроенергію. За даними керівництва КП, сума боргу за електроенергію становить 145 млн гривень, тому постачання питної води на непідконтрольну територію на даному етапі неможливо", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше в Мінато повідомляли, що в багатьох шахтах на території окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО) зупинено водовідлив, що може призвести до погіршення екологічної ситуації.