ua en ru

Постачання вугілля на Криворізьку ТЕС із зони АТО відновлені, - ДТЕК

Постачання вугілля на Криворізьку ТЕС із зони АТО відновлені, - ДТЕК Фото: Криворізька ТЕС

На складах ДТЕК у зоні АТО досі заблоковані 2,1 млн тонн антрациту

Постачання вугілля на Криворізьку теплоелектростанцію (ТЕС) із зони антитерористичної операції (АТО) відновлені. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ДТЕК.

"ДТЕК Криворізької ТЕС відновлені поставки вугілля з зони АТО через залізничний перегін Ясинувата-Скотоватая. Дана ділянка 9 серпня був пошкоджений в результаті бойових дій, а 11 серпня відновлено залізничниками. 12 серпня через Ясинувату-Скотоватую пройшло близько 200 вагонів - близько 14 тис. тонн вугілля", - повідомили в ДТЕК.

В даний час запаси вугілля на складі ДТЕК Криворізької ТЕС складають 29 тис. тонн - на тиждень роботи. Для економного спалювання вугілля станція працює мінімальним складом обладнання - 1 або 2 блоками з 8.

Повідомляється, що на складах шахт ДТЕК у зоні АТО залишаються заблокованими 2,1 млн тонн антрациту.

"Із-за руйнування залізничної інфраструктури постачання антрациту із зони АТО обмежені. Відновлення ділянки Ясинувата-Скотоватая, а також швидке відкриття нещодавно відновленого залізничного перегону Микитівка-Майорське дозволять збільшити обсяги поставок вугілля. При наявності локомотивів, порожніх вагонів і системної роботи залізниці ДТЕК може забезпечити постачання з зони АТО до 800 тис. тонн антрациту в місяць", - повідомили в ДТЕК.

Нагадаємо, минулого тижня Криворізька ТЕС була на грані відключення.