ua en ru

У Кабміні анонсували запуск поїзда для вивозу вугілля з Донбасу

У Кабміні анонсували запуск поїзда для вивозу вугілля з Донбасу Фото: Валерій Вощевський

Пробний запуск поїзда запланований на завтра

Віце-прем'єр-міністр України Валерій Вощевський анонсований запуск поїзда по ділянці "Майорське-Микитівка", за яким можна буде вивозити вугілля з Донбасу. Про це він сказав сьогодні під час засідання Міжвідомчої робочої групи з підготовки об'єктів паливно-енергетичного комплексу до осінньо-зимового періоду, передає прес-служба Кабміну.

"Єдиний можливий спосіб вирішення задачі по вивозу вугілля з Донбасу - забезпечити рух на цій ділянці. Ми виконали там колосальний обсяг робіт, задіяли туди десятки людей, які працювали під обстрілом. Ми відремонтували досить серйозний ділянку, тепер треба, щоб це працювало. Для цього потрібно, щоб там не стріляли. Також необхідно організувати пропускний пункт", - зазначив Вощевський.

Як зазначив Вощевський, що на сьогодні практично завершено ремонтні роботи на залізничному напрямку "Майорське-Микитівка".

У свою чергу в. о. гендиректора "Укрзалізниці" Олександр Завгородній доповів, що завтра на ранок заплановано запуск в тестовому режимі пробного поїзда. За його словами, паралельно з цим будуть виконуватися роботи з відновлення контактної підвіски на цій ділянці.

Вощевський звернув увагу на необхідність відновлення Луганської ТЕС в рамках ОЕС, в складі якої перебуває близько 500 тис. тонн вугілля.

Нагадаємо, в Україні склалася критична ситуація через нестачу запасів вугілля на складах ТЕС. Частково проблема пов'язана з тим, що вже видобуте вугілля не можуть доставити до теплоелектростанціям. Крім цього, багато з шахт залишилися на окупованій бойовиками території Донбасу. Як повідомляли в Міненерго, Україні необхідно півмільярда грн інвестицій, щоб збільшити видобуток вугілля вдвічі.