ua en ru

Поставки російського газу в Європу йдуть у відповідності з договорами, - Міллер

Поставки російського газу в Європу йдуть у відповідності з договорами.

Поставки російського газу в Європу йдуть у відповідності з договорами. Про це під час зустрічі з Президентом Росії Володимиром Путіним заявив голова правління ВАТ "Газпром" Олексій Міллер, передає прес-служба Кремля.

"О. Міллер, зокрема, доповів, що постачання газу споживачам в Європі йдуть у відповідності з договорами, а також інформував главу держави про хід переговорів про постачання газу в Китай та плани компанії по видобутку в поточному році", - йдеться в повідомленні.

При цьому "Газпром", як повідомляє "Росія 24", збільшує закачування газу в російські підземні сховища газу до рекордних 72 млрд куб. м газу напередодні холодної зими. За словами Міллера, у європейські підземні сховища "Газпром" вже закачав 3,8 млрд куб. м газу, загалом планує закачати 5 млрд куб. м.

У російські ПСГ вже закачано 60,5 млрд куб. м. "Закачка завершиться в найближчі 1,5 місяці", - сказав Міллер.

Що стосується заяв деяких європейських компаній про зниження поставок газу європейським споживачам, то, за словами глави "Газпрому", "йшлося про так звані додаткові обсяги". "І без сумніву, після завершення закачування необхідного газу в наші резервні сховища, ми зможемо в подальшому задовольнити і додатковий попит європейських споживачів", - пояснив Міллер.

В цілому експорт російського газу на початок вересня на 3 млрд куб. м перевищує план "Газпрому".