ua en ru

Поставки російського газу в Європу через Україну здійснюються у повному обсязі, - "Газпром"

Поставки російського газу в Європу через територію України здійснюється в повному обсязі. Про це РБК повідомили в управлінні інформації ВАТ "Газпром".

Поставки російського газу в Європу через територію України здійснюється в повному обсязі. Про це РБК повідомили в управлінні інформації ВАТ "Газпром".

Напередодні начальник фінансово-економічного департаменту "Газпрому" Андрій Круглов також зазначив, що транзит газу через Україну зараз йде без перебоїв. Міністр палива і енергетики України Юрій Продан підтвердив ці слова, заявивши, що "те, що відбувається на території Автономної Республіки Крим, не може вплинути на транзит газу в європейські країни".

Крім цього, згідно з даними ЦДУ ПЕК, НАК "Нафтогаз України", знизив імпорт російського газу в лютому під час загострення політичної кризи, збільшив добові обсяги закупівель з початку березня. Імпорт російського газу наростила і Європа. "Нафтогаз України" закупив 28 лютого 60 млн куб. м російського газу, а 1 березня - ще 44,5 млн куб. м. При цьому в кінці лютого відбір газу був близько 20 млн куб. м на добу, а 22 лютого опустився до мінімуму з початку року - 10,6 млн куб. м. Постачання російського газу за межі колишнього СРСР зросли 1 березня до 476,5 млн куб. м, хоча в останні дні лютого в середньому становили 438 млн куб. м на добу.

Як повідомлялося раніше, заступник голови правління Газпрому Олександр Медведєв в ході Дня інвестора в Лондоні 3 березня ц.р. повідомив, що в цьому році монополія планує поставити в Європу через Україну не менше 70 млрд куб. м газу.