ua en ru

Постановою Кабміну внутрішньо переміщеним особам відновлять соцвиплати

Постановою Кабміну внутрішньо переміщеним особам відновлять соцвиплати Фото: соцвиплати переселенцям

Відтепер затверджується як порядок виплат, так і порядок контролю

Уряд врегулював питання своєчасного забезпечення соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам. До постанови №509 від 1 жовтня 2014 внесені зміни на засіданні Кабінету Міністрів 8 червня. Про це йдеться на сайті Міністерства соціальної політики.


Постановою регулюється своєчасне отримання пенсій та інших соціальних виплат переселенцями з Донбасу і Криму та скасовується проставлення відмітки Міграційної служби. Сама довідка набуває статус безстрокової.

"Відтепер затверджується як порядок виплат, так і порядок контролю", - зазначив на засіданні уряду, заступник міністра соціальної політики Віталій Мущинін.

Нагадаємо, що в січні 2016 року набув чинності закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо посилення гарантій дотримання прав і свобод внутрішньо переміщених осіб", яким встановлено, що довідка, яка видається ВПО, є безстроковою, а вимога відмітки про реєстрацію скасовується.

Проте, деякі довідки зі штампами міграційних служб у переселенців продовжували вимагати на підставі прийнятої урядом ще в 2014 році постанови №509 "Про облік внутрішньо переміщених осіб".

Нагадаємо, віце-прем'єр-міністр Павло Розенко переконаний, що сьогодні є всі можливості для того, щоб накопичувальна система пенсійного забезпечення запрацювала з 1 липня 2017 року.