ua en ru

На посаду головного тренера збірної Італії претендують п'ять кандидатів

На посаду головного тренера збірної Італії претендують п'ять кандидатів Фото: Карло Тавеккіо (figc.it)

Про це розповів глава Федерації футболу країни

Президент Федерації футболу Італії Карло Тавеккіо заявив, що на посаду головного тренера національної команди розглядається відразу п'ять кандидатів. Про це він заявив в інтерв'ю La Iene.

"Наразі у всіх претендентів контрактні зобов'язання мінімум до червня. Це багатомільйонні суми, і ми не в змозі виплачувати компенсації. Ми вибираємо серед кращих. Маю на увазі Анчелотті, Конте, Аллегрі, Раньєрі і Манчіні", - сказав Тавеккіо.

Крім того, глава Федерації підкреслив, що не має наміру залишати свою посаду у зв'язку з невиходом національної збірної на ЧС-2018.

"Я ретельно все обдумав і збираюся продовжити роботу над нашим проектом, який не втілюється тільки в плані результату. Але хто ввів відеоповтори в Італії раніше всіх? Завдяки кому у нас чотири клуби в Лізі чемпіонів? Завдяки Тавеккіо, ось кому! Ви хочете, щоб я сказав, що подам у відставку, але я не буду це робити! Чому я повинен йти, якщо мій проект схвалений Федеральною комісією?" - додав Тавеккіо.

Раніше La Repubblica повідомляла, що Тавеккіо 20 листопада оголосить про рішення покинути свій посаду через серйозний тиск.

Збірна Італії не змогла кваліфікуватися на чемпіонат світу 2018 року в Росії. Після цього був звільнений головний тренер національної команди Джампьеро Вентура, проте шквал критики обрушився і на італійську федерацію, зокрема на Тавеккіо, який займає свою посаду з 2014 року.

Таким чином, в 2018 році повинні були пройти вибори нового глави італійського футболу. Повідомлялося про готовність П'єрлуїджі Колліни зайняти цю посаду.

Нагадаємо, колишній головний тренер "Баварії" Карло Анчелотті, який є основним кандидатом на посаду наставника збірної Італії, вимагає від місцевої федерації футболу провести глобальні реформи, перш ніж він дасть свою відповідь.