ua en ru

Посольство Швейцарії відправило 30 вантажівок гуманітарної допомоги на Донбас

Посольство Швейцарії відправило 30 вантажівок гуманітарної допомоги на Донбас Фото: контрольний пункт "Новотроїцьке"

Для жителів Донецької області переправили 600 тонн гуманітарного вантажу

Швейцарія передала для жителів Донецької області 30 вантажівок гуманітарної допомоги. Про це повідомляє прес-служба Держприкордонслужби України.

"Через контрольний пункт "Новотроїцьке" на виїзд до неконтрольованої території послідували 30 вантажних автомобілів від посольства Швейцарії в Україні", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, транспортні засоби перевозили для жителів Донецької області гуманітарний вантаж загальною вагою близько 600 тонн.

Крім того, прикордонники повідомляють про 2 автомобілі, які перевозили товар до тимчасово неконтрольованої території з порушеннями через пункти пропуску "Гнутово" і "Майорське".

Так, транспортні засоби намагалися незаконно перевезти трикотажні і косметичні вироби на загальну суму майже 50 тис. гривень. Водіїв разом з автомобілями і вантажем передано в ДФС для прийняття правового рішення.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на окуповану частину Донбасу вирушила 65-я з серпня 2014 року автоколона Міністерства надзвичайних ситуацій Росії з так званої "гуманітарною допомогою".