ua en ru

Посольство РФ в Україні підтвердило, що у Києві затриманий російський журналіст

Посольство Російської Федерації в Україні підтвердило, що російський журналіст Андрій Кисельов затриманий.

Посольство Російської Федерації в Україні підтвердило, що російський журналіст Андрій Кисельов затриманий. Про це РБК повідомив прес-аташе посольства РФ в Україні Олег Гришин.

При цьому він уточнив, що офіційна інформація про затримання Кисельова в посольство не надходила, однак за наявними у прес-аташе даними, російський журналіст дійсно був затриманий правоохоронними органами України.

Водночас Гришин сказав, що журналіст не брав активної участі в акціях протесту, які проходять у Києві на вулиці Грушевського. З яких причин затриманий Кисельов, поки з'ясувати не вдалося. Посольство РФ направило відповідні запити до Міністерства внутрішніх справ України і зовнішньополітичного відомства країни, - сказав російський дипломат.

Співрозмовник агентства також додав: "Посольство Росії в Україні наполегливо рекомендує російським громадянам, які перебувають у Києві, утриматися від відвідування в місті зон активних протестних дій".

Раніше сьогодні засновник проекту Lenta.doc Олександр Расторгуєв повідомив, що сьогодні вранці в Києві співробітники правоохоронних органів затримали російського журналіста, режисера Lenta.doc Андрія Кисельова. Кисельов повідомив про своє затримання, зателефонувавши з автозаку.

З 19 січня 2014 р. в Києві на вул. Грушевського біля стадіону "Динамо" триває силове протистояння між радикально налаштованими активістами Євромайдану і співробітниками правоохоронних органів. Протестувальники збудували барикаду і з-за неї кидають у правоохоронців каміння і пляшки із запальною сумішшю. Міліція відстрілюється з травматичної зброї і кидає світлошумові гранати. У сутичках вже постраждали кілька сотень людей і з одного, і з іншого боку.

Приводом для заворушень стало прийняття парламентом України 16 січня 2014 р. законів, які посилюють відповідальність громадян за порушення при участі в мітингах.