ua en ru

Посольство Британії закликало покарати винних у вбивстві Гонгадзе

Посольство Британії закликало покарати винних у вбивстві Гонгадзе Фото: Георгий Гонгадзе (facebook.com)

Посольство Британії в Україні нагадало про необхідність покарання винних у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе, який заснував українське інтернет-видання "Українська правда". Сьогодні виповнилася 20 річниця з дня його зникнення.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

"У річницю зникнення Георгія Гонгадзе 20 років тому ми приєднуємось до наших українських і міжнародних партнерів у вшануванні його пам’яті та у заклику притягнути винних у його вбивстві - та в інших злочинах проти журналістів - до відповідальності", - йдеться у повідомленні.

В посольстві також наголосили, що свобода слова - невід’ємна частина повноцінної демократії, а напади на журналістів це замах на демократичні цінності. Також там додають, що журналісти повинні мати можливість шукати й повідомляти правду безпечно та без страху залякування чи переслідування.

Нагадаємо, раніше колишній генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що вбити Гонгадзе могли виконуючи волю Кучми про покарання журналіста.

Також РБК-Україна писало, що колишньому начальнику департаменту зовнішнього спостереження Міністерства внутрішніх справ Олексію Пукачу, засудженому за вбивство Гонгадзе, суд перерахував термін вироку по "закону Савченко".

В кінці серпня 2011 року Пукач назвав трьох замовників вбивства Гонгадзе.