ua en ru

Посол Угорщини в Україні перевищує свої повноваження, - Зеркаль

Посол Угорщини в Україні перевищує свої повноваження, - Зеркаль Фото: Олена Зеркаль (facebook.com/UkraineMFA)

МЗС планує розмову з угорцями щодо перевищення їх повноважень в Україні

Угорський посол перевищує свої повноваження в Україні. Про це сказала заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль в ефірі "5 каналу", коментуючи висловлювання посла щодо того, що "угорські нацменшини не проти автономії на Закарпатті".

"Посол не проти автономії. Ми також не проти автономії від Угорщини. Насправді у нас запланована розмова з угорцями щодо того, що вони перевищують свої повноваження", - сказала Зеркаль.

Політик також додала, що угорці загралися у вибори не лише в Україні, а й в інших державах, котрі вже входять до Європейського союзу.

"Вони ж загралися у вибори не тільки на нашій території, насправді вони так грають і в Румунії, і в Словаччині. Ну, румуни (котрі відповідають угорцям доволі жорство, - ред.) в ЄС, а ми ж все-таки залежимо від того, як угорці поводитимуться в НАТО, і тут є певні особливості. Водночас, я думаю, що ми зайняли доволі жорстку позицію. Вона в нас незмінна і щодо закону про освіту, і щодо решти питань", - додала Зеркаль.

Зазначимо, що посол Угорщини в Україні Ерно Кешкень нещодавно заявив, що немає нічого поганого в автономії і "вимоги угорських нацменшин на Закарпатті отримати автономію не є сепаратизмом".

Нагадаємо, Товариство угорської культури в Україні заявило, що виступає за введення постійної місії ОБСЄ на Закарпатті. Організація дякує правоохоронцям за розкриття нападу на офіс Товариства угорців Закарпаття в лютому. Крім того, організація "вітає пропозицію ОБСЄ про створення на Закарпатті спеціальної моніторингової місії, оскільки, враховуючи події, які сталися в області останнім часом, це вкрай необхідна ініціатива".