ua en ru

Товариство угорців Закарпаття виступило за введення постійної місії ОБСЄ в регіон

Товариство угорців Закарпаття виступило за введення постійної місії ОБСЄ в регіон Фото: офіс Товариства угорців Закарпаття після підпалу (facebook.com/sergii.knyazev)

Угорська меншина Закарпаття продовжує мусувати тему місії ОБСЄ

Товариство угорської культури Закарпаття виступає за введення постійної місії ОБСЄ в регіон, передає місцеве видання "Закарпаття онлайн" з посиланням на офіційні заяви організації.

Повідомляється, що в одній із заяв організація дякує правоохоронцям за розкриття нападу на офіс Товариства угорців Закарпаття в лютому. Крім того, організація "вітає пропозицію ОБСЄ про створення на Закарпатті спеціальної моніторингової місії, оскільки, враховуючи події, які сталися в області останнім часом, це вкрай необхідна ініціатива".

За даними видання, перший заступник голови Закарпатської облради Йосип Борто мусує тему постійної місії ОБСЄ в Закарпатській області. Зазначимо, раніше Угорщина робила спроби ініціювати введення місії ОБСЄ в регіон.

Крім того, Товариство угорців Закарпаття розкритикувало рішення Конституційного суду про визнання закону про засади державної мовної політики неконституційним.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що організатором нападів на Товариство угорської культури є житель Придністров'я. Поліція розкрила обидва інциденти і затримала трьох осіб за підозрою в причетності до злочину. Ще двох фігурантів затримали в Польщі.